Två varv åttan, 2019

Tjena, igår var det tisdagstävling och banan var “Två varv åttan, dvs en åtta runt Reimersholme och Långholmen, se bild.

Riktigt bra startfält där Tommy Karls var med. Han har varit mycket utomlands i år med flera veckor i Sydafrika och flera veckor i Spanien för att paddla och tränar enligt rykten som en besatt.

Tylösands-Oskar Ahlgren är uppe på kurs och körde också.

Oskar Ahlgren
Välmeriterad och fortfarande aktiv.

Ca 30 startande.

Starten gick, jag körde på hårt från början och fick Tommy på min våg direkt.. jaha tänkte jag, ska det bli ett sånt här race. Jag körde hårt och snabbt första varvet (5 km) och vi var loss klart för klungan bakom.

Jag försökte få Tommy att hjälpa till att dra så jag skulle ligga på hans våg men tji fick jag, när jag “bjöd” upp honom gick farten ner marginellt.

ca 200 från målgång dunkade han på och gick upp före mig, jag låg på hans våg och i sista svängen höger vid Reimersholme körde han astajt och jag körde in grenar som hängde ner över vattnet och sedan in i sjögräs.. kul upplägg inför en spurt.

Kom ikapp, jämsides men fick ge mig, att dra 99,9% av loppet tar ut sin kraft.

Snittfart 13,61 km/hr, sjukt nöjd, jag var riktigt stark igår.

Ca 2 min snabbare än jag körde i fjol och 2 min 30 sek snabbare än året innan. Bra dag igår alltså.


Resultat

Bilder

Tommy och jag precis efter vid målgång.

//Marre

Be first to comment