Nu är min bil fixad!

Äntligen… som man säger. Jag vet inte om jag skrivet det men fyrhjulsdriften på min VW Multivan har varit knasig en tid, den har kommit och gått och varningslampan inne i bilen har lyst.

jag har en polare som heter Tiger (amerikanskt påbrå) som mekar med bilar och vi har felsökt med dator och fått upp felkod att styrdonet för esp/4-motion var knas. Tiger mekade bort det och jag skickade ner det till en firma i Skåne.. jag fick tillbaka det med infon att den var inte trasig, men de hade hittat en ny felkod, ”Haldex-pumpen”, sagt och gjort.

jobbigt. Tillbaka på ruta ett… men nu vetskapen att det var Haldexpumpen. Jag googlade och det var flera som hade samma problem..

Jag beställde Haldex-pump och igår kväll så var vi i Tigers verkstad i Solna.
sagt och gjort så plockade han bort den gamla, satte dit den nya, rengjorde ett oljetråg för olja till fyrhjulsdriften.. som var väldigt geggigt och skitigt. Monterade tillbaka allt och lampan lös inte, lycka!

Härligt med fungerande fyrhjulsdrift nu inför vintern!

marre

Be first to comment