Nu är min bil fixad!

Äntligen… som man säger. Jag vet inte om jag skrivet det men fyrhjulsdriften på min VW Multivan har varit knasig en tid, den har kommit och gått och varningslampan inne i bilen har lyst.

jag har en polare som heter Tiger (amerikanskt påbrå) som mekar med bilar och vi har felsökt med dator och fått upp felkod att styrdonet för esp/4-motion var knas. Tiger mekade bort det och jag skickade ner det till en firma i Skåne.. jag fick tillbaka det med infon att den var inte trasig, men de hade hittat en ny felkod, ”Haldex-pumpen”, sagt och gjort.

jobbigt. Tillbaka på ruta ett… men nu vetskapen att det var Haldexpumpen. Jag googlade och det var flera som hade samma problem..

Jag beställde Haldex-pump och igår kväll så var vi i Tigers verkstad i Solna.
sagt och gjort så plockade han bort den gamla, satte dit den nya, rengjorde ett oljetråg för olja till fyrhjulsdriften.. som var väldigt geggigt och skitigt. Monterade tillbaka allt och lampan lös inte, lycka!

Härligt med fungerande fyrhjulsdrift nu inför vintern!

marre

2 Comments

 • Svara oktober 20, 2019

  Åsa Uddén

  Hej! Precis hittat din blogg och blev inspirerad av ert ombygge av VW Multivan:en. Jag gissar att det kan vara en hållbar bil.
  Har en den snurrbara framsäten? Hur har det varit att sova i bilen?

 • Svara oktober 22, 2019

  mnadmin

  Hej Åsa, hoppas du läser det här inlägget. Jag har tagit bort de snurrbara stolarna så nu är bilen “bara” femsitsig och ej sjusitsig. Jag vet att man kan byta framstolarna till snurr men har inte hittat det nånstans.
  Bilen är fantastisk att sova i! I sommar blev det ca 15 nätter.. målet är att fortsätta med det under hösten.

Leave a Reply