Lektion med Jocke idag

Tjo bloggen,

idag så fick jag äran och tiden att få en halvtimme lektion med polaren och superkanotisten Jocke Lindberg.

jocke och jag sågs första gången för ett par år sen, kan ha varit nere i Dalsland innan DKM, Dalslands kanotmaraton som jag kört ett par gånger och han vunnit fyra gånger i rad tror jag, och också har banrekordet på.

vi skriva lite på Facebook och jag får alltid bra tips och vi har det allmänt trevligt online och när vi ses i nåt sammanhang. Jag visste att Jocke vill köra lite coachtimmar för att få ekonomi i det som han håller på med, dvs att leva på sin idrott så jag började för någon vecka sen säga till vårt träningsgäng att kontakta Jocke och köpa en timme.. responsen var stor.

Niklas, Mano, Per Ernström, Pontus, Mats, Lars Albert, Martin Tiberg: alla de köpte en eller två timmar nu de här två dagarna. Sjukt kul!

idag innan han skulle dra till Gbg till sin tjej så sågs vi snabbt på bryggan och jag fick jäkligt bra tips och saker att tänka på.

fram med höften

Behålla triangeln mellan knytnävarna (paddeln) och pannan, dvs skjut ej fram påskjutsarmen

använd fotremmarna mer genom att dra och trycka

sätt i paddeln mjukt, sen börja rotation/draget.

på väg ner till klubben så sprang vi på en tjej från Expressen TV. Jag ryckte tag i henne och sa åt henne att intervjua Jocke så han blir mer medievan och får lite tv-tid för sina sponsorer.

det handlade om vad man ska göra under påsken.

bra synlighet för Kajaksidan!

/Martin Nordstrand

Be first to comment