Så köper du Bitcoin enkelt och snabbt

Bildkälla

Att köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor kan vara ett roligt sätt att utforska en experimentell och ny investering. Men det kan också påstås att alla investeringar i kryptovalutor bör ha varningsetiketter likt dem på cigaretter: “Denna produkt kan vara skadlig för din ekonomi” och ”köp aldrig mer än du har råd att förlora”. Detta är saker som är viktiga att tänka på när man handlar kryptovalutor.

Värdet på Bitcoin (världens första och mest populära kryptovaluta) har skjutit i höjden och nått nya rekordnivåer. Liksom alla kryptovalutor, är Bitcoin experimentellt och betydligt mer volatilt än andra mer beprövade investeringar, som till exempel aktier, obligationer och fonder.

En tumregel är att du inte bör investera mer än 10 % av din portfölj i en enskild aktie eller en riskfylld tillgång som Bitcoin. Om du är nybörjare kan du läsa mer om potentiella verktyg du kan använda dig av här. Bitcoin System som tas upp i artikeln är ett program som automatiskt sköter dina investeringar i Bitcon på ett optimalt sätt.

Välj var du vill köpa Bitcoin någonstans

Det finns många olika sätt att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor på, bland annat via börser och traditionella mäklare. Du kan köpa Bitcoin från flera kryptovalutabörser, men många tar dock ut en procentsats av inköpspriset. Några av de mest populära kryptobörserna du kan använda dig av är följande:

  • Coinbase
  • Binance
  • Gemini

Valet av traditionella mäklare som erbjuder kunder möjlighet att köpa och sälja Bitcoin är för närvarande litet. Robinhood var den första vanliga investeringsmäklaren som erbjöd Bitcoin, men plattformen går tyvärr inte att använda i Sverige.

Välj hur du vill lagra dina Bitcoin

Bitcoin kan lagras i två typer av digitala plånböcker: en molnplånbok eller en hårdvaruplånbok. Med en molnplånbok går transaktionerna i allmänhet snabbare, medan en hårdvaruplånbok ofta innehåller ytterligare säkerhetsåtgärder som hjälper till att skydda dina tillgångar, men som också tar längre tid beträffande överföringar.

Med en molnplånbok lagras Bitcoin i molnet genom en välrenommerad börs. Plånboken nås via en app eller via din webbläsare. Alla börser du ansluter dig till kommer att per automatik erbjuda en gratis molnplånbok som automatiskt lagrar dina köp. Många användare föredrar dock att överföra och lagra sina Bitcoin hos en tredjepartsleverantör.

En hårdvaruplånbok är en liten, krypterad, bärbar enhet som gör att du kan ladda ner och bära dina Bitcoin med dig. Hårdvaruplånböcker kan dock kosta ganska mycket, men anses vara mycket säkrare än molnplånböcker.

Köp och hantera din investering

När du har kopplat din plånbok till den börs du har valt, är det dags att ta det sista steget, vilket även är det enklaste. Det är dags att bestämma hur mycket Bitcoin du vill köpa.

Bitcoin är en otroligt spekulativ och volatil tillgång. Aktiehandel kan ge dig en liknande kick – och att välja aktier i etablerade företag är i allmänhet mindre riskabelt än att investera i Bitcoin. Med andra ord: om det är kicken du är ute efter, håll dig till aktier, men om du tror på teknologin som Bitcoin representerar, är det såklart ett lämpligt investeringsalternativ.

Be first to comment