Balans behöver alla, både kontorsknegaren och pokerspelaren

Vi har alla haft dagar vi bara är för lata för att göra någonting, vi vill ligga i soffan med chipsen på magen och tv-dosan i handen eller så vill vi drömma oss bort i online-världen som finns på burken vi kallar dator (används ordet burken längre?) När solen gått ner och vi inser att en hel dag är spårlöst borta finns det en gnutta (ganska mycket) dåligt samvete och man känner att man har slösat bort en hel dag, vecka… Årstid. 

Jag personligen tycker det är kul att ibland gå in på pokersidor som exempel bet365 som avkoppling från att träna så mycket.

Fear not! För det finns träningsmetoder för alla, från pokerspelare till revisorer som vi alla kan ta del av, även om man är av den mer aktiva sorten eller om man tycker om att bara vara. Det handlar mindre om vad man måste göra, och mer om vad man vill göra och vad man mår bra av, samtidigt som man förstår sig på sin kropps behov. Det viktiga är att man hittar en balans mellan arbetsdagarna och det privata vardagslivet, någonting vi alla är eller kan bli experter på.

Man behöver inte känna press över att man måste köpa det där gymkortet som kostar en förmögenhet. Gå i stället en promenad och känn stolthet över det du personligen presterar – inte vad andra till förmodan (troligtvis inte) tänker och tycker.  

Kikar man lite närmare så finns det alltid någonting för alla, jag tror bara att man måste testa sig fram och våga prova nya saker. Det enklaste sättet att ta reda på om man ”hatar” någonting är att testa det. Vem vet, kanske testar jag balett och inser att det är något av det bästa som hänt mig? 

Många personer jag pratar med har antigen mentaliteten att de absolut älskar sport och hälsa eller så är det tvärtom och de hatar det och aldrig, aldrig aaaldrig kommer ta på sig ett par joggingskor och dra på en löparrunda. 

Man ska göra det man tycker om och som är bra för en. Sociala medier och skvallerblaskor som försöker få oss att tro att alla vill ha en kändis kropp har ingenting hos oss att göra. Vad  mår du bra av och vad vill du få ut av det du gör? Ställ dig den frågan och svara på den helt själv. Det är ditt liv och ingen annans så hitta din yttre och inre balans och lev efter det.

Summan av kardemumman är inte att säga att alla måste göra någonting extremt, men att man borde hitta en bra mental, hälsosam balans mellan fysiska aktiviteter, lata dagar och nya utmaningar som låter en avsluta dagen i soffan. Helt utan dåligt samvete!  

Be first to comment