Nu kan våren få komma

Var uppe i Åre i helgen med Chefredaktör Nordstrand och Naprapat Mattias och åkte längd och gick med stighudar. Just att gå med stighudar är ganska underskattat. Man behöver inte ha bråttom… Det är snarare en fördel om det går tillräckligt långsamt så att man hela tiden är på väg i makligt tempo till en härlig solgrop och fikaplats där man kan hälla i sig en kaffe och njuta av en kanelbulle. Vi gick upp till Lillåstugan i Ullådalen som nyss har bytt ägare. Vindstilla, någon kallgrad och känslan av att det snart är vår. Lånade deras sittunderlag och tog en kaffe ute på altan i väntan på att dem skulle komma ut och erbjuda oss en våffla istället. Gick vidare upp till Fjällvallsliften och åkte sen ner genom skogen till Tegeliften. Parkerade utanför min gamla bostad på Alptoppen i Tegefjäll där jag bodde permanent i 2,5 år. Åkte hem till Johan i Englagård och bytte om till längdutstyr och sen vidare till Järpen för att åka 2-milen som är otroligt kuperad och där Wassberg blev bra i sina unga år.

På lördagen så drog vi vidare till Trillevallen och gick upp till övre liftavstiget för att sen dra av hudarna och åka ner. Stack sen vidare till Vålådalen för att köra Holmenkollen 17km skate i sugande snö. Från kall snö, minusgrader och sol slog det om till plusgrader, regn och sugande snö på bara någon timme.

Var taggade på längdåkning i Järpen på söndagen men det fortsatte att regna hela vägen längst E14 så vår plan B att åka längd på Södra Berget i Sundsvall fick vi åsidosätta och köra raka vägen hem till Storvreta där jag blev avsläppt.

Idag är det 6 grader, mulet och lite regn i luften och planerar en längdtur till Högbo Bruk i helgen men det är osäkert om det går att åka något mer än konstsnöslingan.

Nu dagdrömmer jag mer om att ta ut cykeln och göra premiär på gravelcykeln på dem åtskilliga grusvägarna runt Uppsala och Storvreta.

//Peter

Be first to comment