Den svenska spelmarknaden

Den svenska spelmarknaden ökar ständigt och omsatte förra året över 25 miljarder svenskar kronor. Sportbetting är en stor av omsättning och tack vara digitaliseringen kan numera människor placera bet direkt i mobiltelefonen närsomhelst och varsomhelst. I denna artikel tittar vi närmare på vilka fem sport man bör satsa på i Stockholm.

Stockholm och fotboll

Stockholm är Sveriges huvudstad och landet största tätort med nästan 2 miljoner invånare. Staden har en rik historia som sträcker sig bak till 1200-talet då staden grundades av Birger Jarl. Stockholm är Sveriges centrum för politik, kultur och media men innehar även några av landets bästa idrottsklubbar. Fotboll är den största sporten i Stockholm och staden har idag tre klubbar i Allsvenskan, AIK, Djurgården IF och Hammarby. Samtliga klubbar anses vara storklubbar inom svensk fotboll men Djurgården och AIK har överlägset flest meriter i staden. Fotbollen har genomgått en stor förändring de senaste åren och har en betydligt mer kommersiell inriktning i takt med att svensk fotboll blivit alltmer professionell. Kommersiella inslag som att etablerade bettingbolag numera erbjuder möjligheten att placera bet på matcherna via mobilen vore otänkbart för några år sedan. Dessa bettingbolag och sponsorer pumpar in pengar i sporten har lyft fotbollen från att vara en folksport till att bestå av professionella spelare som tävlar på högsta europeiska nivå. Bäst oddsbonusar är här.

5 sporter att betta på

Utbudet av sporter att betta på har ökat markant i Sverige de senaste åren. För att få ut maximalt av ett bet bör man införskaffa sig kunskap och information om sporten för bästa möjliga utgång. Nedan listas 5 sporter att betta på: 

 1. Lokalfotboll
  Förutom Allsvenskan finns det även möjlighet att betta på den lokala fotbollen i Stockholm. Man kan numera betta på matcher ner till division två i fotboll och det är viktigt man har skaffar sig nödvändig information om lagen innan man placerar sitt bet. Fördelarna med att betta på denna typ av matcher i lägre divisioner är att oddsen ibland kan vara till fördel för den som bettar. 
 2. Ishockey
  Förr i tiden var Stockholm en stormakt inom ishockey med Djurgårdens IF som Sveriges mest framgångsrika klubb genom tiderna. Men tiderna förändras och idag har faktiskt inte Stockholm ett enda lag i SHL, Sverige högsta division i ishockey. Djurgården kommer spela säsongen i andradivisionen och kommer vara klara favoriter att vinna serien, en serie som är av stort intresse för den som vill betta på ishockey. 
 3. Handboll
  Handboll är en stor sport i Sverige där landslaget räknas som ett av landets mest folkkära. Storspelare som Magnus Wislander, Staffan Olsson och Ola Lindgren räknas som några av världens bästa spelare genom tiderna. Handbollen i Stockholm består numera enbart av Hammarby IF HF som spelar i den högsta serien, Elitserien. De flesta etablerade bettingsidorna erbjuder odds på kommande säsongen i Elitserien och frågan är om det blir Hammarbys tur att lyfta SM-bucklan i år. 
 4. Tennis
  Stockholm Open är en anrik tennisturnering som anordnades första gången redan 1969. Turneringen spelas i den Kungliga Tennishallen och nästa turnering kommer i början av nästa år och redan nu kan man spana in vilka favoriterna är hos bettingbolagen. 
 5. Boxning
  Proffsboxning är åter tillåtet i Sverige och när de stora matcherna anordnas på svensk mark är det ofta Stockholm som gäller. Bettingbolagen har ständigt de senaste oddsen på kommande stormatcherna.

Be first to comment