De bästa seglarna som ska till OS i Tokyo

OS är tillbaka under sommaren 2021 och den här gången kommer det att hållas till i Tokyo. Segling är en populär sport och i det finns i dag många fantastiska seglare världen över.

Segling är en sport som har varit med i programmet för OS sedan starten i Aten 1896. Det första året blev tävlingen dock inställd för att det var för dåligt väder. Det enda året segling inte har varit en del av OS var 1904. Fram till 1988 var segling en sport där män och kvinnor tävlade tillsammans, men sedan 1988 tävlar kvinnor mot kvinnor och män mot män. 

Det land som genom åren har vunnit flest mästerskapsguld i segling är Storbritannien. Hittills har de vunnit 28 guld, 19 silver och 11 brons. Sverige har vunnit 10 guldmedaljer, 12 silver och 13 brons medaljer i segling. Landet som har vunnit flest medaljer i segling i OS är USA, med hela 60 medaljer. Norge ligger på tredje plats över flest guldvinster och har sedan starten vunnit 17 guld i segling. 

Det kommer att vara spännande att följa OS 2021 för att se vilket land som kommer att vinna medaljerna. 

Bästa seglarna som ska till OS 2021

Några av världens bästa seglare är redo för OS i Tokyo som börjar i juli. En av världens bästa seglare är Peter Burling som kommer från Nya Zeeland. Han var med i OS redan 2008 när han var 17 år gammal. Då tävlade han i 470 gast. Burling har sedan 2008 vunnit ett OS guld och ett i silver. Han har även vunnit America’s Cup och fyra VM-guld. Han räknas i dagsläget till en av de bästa seglarna i världen. 

Sir Ben Ainslie är en seglare från Storbritannien och han är den mest framgångsrika olympiska seglaren genom tiderna. Han har tre OS-guld i finnjolle och han har även ett OS-guld och ett silver i Laser. Ben Ainslie är utan tvekan en av de bästa seglarna i världen. 

En berömd seglare från Australien är Glenn Ashby som just nu har ett OS-silver som han tog i Tornado. Han har också nio VM-guld som han har tagit i A-katamaran, tre VM-guld i F18 och tre VM-guld i Tornado. Kanske är det dags för honom att vinna ett OS-guld för Australien? 

En annan toppseglare från Nya Zeeland är Blair Tuke. Han har vunnit ett OS-guld och ett OS-silver i 49er. Han vann medaljerna tillsammans med Burling. Förutom OS-guldet har Blair vunnit 45 VM-guld under sin karriär. 2015 vann han “Rolex World Sailor of the year”. 

Med så många fantastiska seglare som kommer att representera sina länder i OS 2021 väntar vi med spänning på att se vilka länder som tar hem medaljerna i år!

Satsa på odds för OS 

När OS kör i gång kommer det att finnas många fantastiska odds som du kan satsa på. Något som har blivit allt mer populärt de senaste åren är Online betting och du kan självklart också göra satsningar på segling. Du kan redan nu göra en satsning på OS i Tokyo för segling. Det finns olika bets som du kan göra när det kommer till segling. Du kan bland annat göra en satsning på vem du tror kommer att vinna själva tävlingen. Inom segling finns det olika några olika grenar som det går att satsa på. 

Det är inte alla spelbolag som erbjuder segling men för ett event som OS borde du inte ha några problem med att hitta passande odds. Många spelbolag erbjuder också en bonus för nya spelare. Du kan använda detta för odds för segling under OS. Att göra satsningar under ett event gör det hela mycket mer spännande. 

Det svenska seglingslaget 

Sverige är ett land med närhet till både hav och sjöar och att segla är något som har blivit allt mer populärt genom åren. Att segla, surfa, paddla och annan vattensport är något som är populärt för svenskar. Kanske är det äntligen dags för Sverige att ta ett till guld för i det svenska laget finns det några stora namn som kommer att representera Sverige i segling. Det är Max Salminen som kommer att representera Sverige i finnjolle. Anton Dahlberg och Fredrik Bergström kommer att tävla i 470. Josefin Olsson är i laser radial och Jesper Stålheim är i laser. I Nacra 17 är det Emil Järudd och Cecilia Jonsson som kommer att tävla. 

Be first to comment