Träningsrapport och ny Mountainbike!

Träningen går fortsatt bra. I september tränade jag 35 timmar fördelat på 50% cykling, 36% löpning, 9% kajak och 5% styrketräning. Halvvägs in i oktober så ser det ut som att jag kommer hamna på ungefär lika stor mängd, men med betydligt större fokus på löpning denna månad.

En anledning till att det blivit mindre cykling under månaden är att jag var utan cykel i två veckor då jag sålde min gamla för att köpa en ny som hade viss leveranstid. Men nu har jag cyklat två kvalitativa pass och det känns jättebra. Äntligen har jag en högkvalitativ heldämpad cykel som funkar utmärkt både där det är lättåkt och i tuffare terräng.

Tyvärr är det inte jättelätt att träna kajak för mig i Göteborg. Då jag bor i en liten hyresrätt på centrala Hisingen, och utan bil så är det inte aktuellt att köpa en kajak idag. Det finns en uthyrningsfirma en dryg kilometer hemifrån men där ingen speciellt rolig paddling då vattnet är väldigt strömt och man paddlar bara fram och tillbaka i en kanal. Dessutom erbjuder de bara tunga havskajaker vilket inte riktigt är det jag ämnar att använda på tävlingar. Tyvärr känns det också ekonomiskt ohållbart att hyra kajak varje vecka. Helt klart är paddlingen otvivelaktigt den disciplinen jag inte riktigt klarar av att träna ofta nog men tanken är att jag istället ska gå till gymmet och träna rätt muskelgrupper för att åtminstone utveckla musklerna som används för paddling.

Får jag hålla mig frisk så ska jag satsa på att träna 5-6 pass per vecka under hela hösten och vintern för att vara redo att börja tävla i vår. Jag har planer på att tävla i de flesta multisportlopp som arrangeras, men också motionstävlingar i MTB och löplopp i trail. Motivationen är verkligen på topp för mig!

Framför Delsjön med min nya Superior

Be first to comment