Försvarsmaktsmästerskap i orientering

Under veckan som var så tävlade jag individuellt och i stafett under Försvarsmaktsmästerskapen i orientering i Ronneby. Jag är hemvärnsoldat i Göteborg vilket gör att jag får delta på dessa tävlingar. Jag har inte orienterat speciellt mycket på ganska många år vilket gjorde att jag kände mig lite ringrostig. Jag missade tre kontroller totalt 7-8 minuter vilket är på tok för mycket. Jag låg sexa vid näst sista kontrollen men gjorde en stor miss på den sista (!) kontrollen, trots att jag verkligen sprang förbi den men trodde att jag skulle länge. Otroligt klantigt. Tillslut joggade jag i mål på en tolvte plats, drygt 13 minuter efter vinnande Albin Andersson.

Redan samma kväll startade den fem sträckor långa stafetten. Två nattsträckor väntade, innan ett uppehåll och jaktstart på morgonen efter. Vi fick en bra start och växlade in som femma på startsträckan. Sedan hade vi två väldigt orutinerade kort, som tyvärr tappade väldigt mycket tid. Jag gick ut på fjärdesträckan helt ensam, men lyckades gå både snabbt och säkert och vann min sträcka! Fjärde- och femtesträckorna var gafflade i varandra och jag hade totalt tredje bästa tid om man slår ihop dem båda. Vi avslutade även stafetten med en finfin sistasträcka vilket faktiskt gjorde att vi var överlägset snabbast totalt under de två sista sträckorna!

Stafettbanan inklusive gafflingsvarianter.

Här finns en länk till livelox där man kan se hur jag banan och hur jag sprang: https://www.livelox.com/Viewer/FMM-budkavle/Klass-A/4?classId=432917&relayLeg=4

Be first to comment