Personligt rekord på halvmaraton!

Okej, det är faktiskt första gången jag springer 21,1 km där jag försöker pressa kroppen. Men nu har jag i alla fall en måttstock att jämföra med. Tanken är att jag ska springa test på 10 km och 21,1 km en gång i månaden för att se så att min träning verkligen ger resultat!

Loppet gick ändå helt okej. Det gick fort i början och alla de fem första kilometrarna gick under 4:40. Sedan blev det segare och jobbigare, och man kan se på kilometertiderna på bilden att jag håller ett lite ojämnare tempo i mitten innan jag försökte få upp farten igen mot slutet. Under den åttonde kilometern sprang jag upp för en seg backe vilket gjorde att jag hade svårt att få upp farten igen efter det. Vid nästa försök ska jag tänka ut en rutt som gör att jag har färre höjdmeter och mindre övergångsställen och liknande. Hur som helst så hade jag som mål innan testet att klara 1:45:00. Jag klarade tiden med 40 sekunder, så 1:44:20 är mitt första personliga rekord någonsin på ett halvmaraton. Mitt mål är att kapa åtminstone 10 minuter på den tiden under 2022 men drömmen är att komma under 1:30:00.

Kilometertiderna

Be first to comment