Svenska cykeldestinationer-Järvsö

Vi tar oss söderut till den kanske mest besökta Bike parken närmast Mälardalen och Stockholmsregionen, nämligen Järvsö. Järvsö Bergscykel Park tycker många, trots att den är betydligt mindre och kompaktare än Åre är den bästa. Järvsö Bergscykel Park har en bra paketlösning. Du kan både hyra cykel och bo en helg på hotell när du är här och cyklar.

Så här skriver happyride som var där och testade JBP:

Lill-Babs hemort Järvsö har satsat länge och bra på sin downhill-anläggning. Vi åkte dit en sensommarhelg och smakade på 7 av de allra bästa lederna i en mixad färgskala och lärde oss att armbågsskydd är bra att ha.

Modern stolslift med kapacitet på 4 cyklar per stol, gör att åkningen blir så effektiv i Järvsö att man får skaka höjdmeterna ur de krampande handlederna medan man susar nedför någon av de totalt 21 lederna. Svårighetsnivån går från nybörjare (grön) till avancerat (svart). Vi åkte hem från Järvsö efter två härliga dagar med skrubbsår på armen, kassetter fulla av brun sand och fånigt glada leenden på läpparna.

Lill-Babs som gick bort för några år sedan är född 1939 i Järvsö och hon var med när parken öppnades och har fått namnge flera leder med sina låtar.

Lill-Babs

Ledkarta över JBP

JBP består av tre stycken gröna leder: Lill-Babs, Monica, Gröna Granna

Ett antal blå leder: Barbro, Hjulet spinner, Malin, Honey honey, Älskade ängel, Splorr, Lat & lycklig, Klas-Göran, Manolito och Teenie Weenie.

Ett antal röda leder: Till mina vänder, Tuff brud, Twist-Twist och Pop opp i topp

Samt några svarta leder: Gummiboll, Itzy-Bitzy, Kristin och Lite för liten.

Det finns två liftar nämligen, toppliften och sydliften.

Kontakt / Info:

Järvsö Bergscykel Park
0651-76 91 92

Vallmovägen 20
827 51 Järvsö

// Peter

Be first to comment