Svenska cykeldestinationer-Idre

Idre Fjäll i norra Dalarna

Destinationen är det perfekta stället för att testa på downhill om du är nybörjare, men den är minst lika rolig även om du har cyklat förut. Idre Fjäll har satsat på flowiga och familjevänliga leder.

“Vår downhill är lite annorlunda än på andra ställen.” Här hittar du mer flowiga kurvor än tvära kast. Även du som är cross country-cyklist kan cykla våra downhill-leder utan att behöva hyra en ny cykel.  Lederna är bra underhållna och inte allt för stökiga. Vill du utmana dig så bjuder vår röda led på en del drops och tekniska hinder.

Info:

Öppet alla dagar i veckan 22 juni till 9 augusti
Liftkortspris 275 kr för dagkort vuxen
Antal leder 16 st + pumptrack, XC-leder
Liftar sittlift
Fallhöjd 285 meter
Cykeluthyrning ja
Hitta hit med bil, buss eller tåg med transfer
Boende camping, vandrarhem, stuga eller hotell

Ledkarta över Idre Fjäll

Ledbeskrivningar:

(BLÅ) Ned ska du. Flow-fest delux med oslagbar utsikt! Ner ska du bjuder på fantastiska velodromkurvor, rollers, broar, korta stenpartier och en adrenalinkick som du kommer vilja ha mer av! Leden passar både vuxna och barn. Den passar dig som har bra koll på bromsarna och har god kontroll över cykeln. Nivån passar för medelgod till avancerad åkare.

(RÖD) Ned ska du. Om Ner ska du – Blå är en flow-fest är detta ett riktigt disco! Fantastiska velodromkurvor och flowig led, blandat med tekniska överraskningar, sten-drop, stökiga partier och en ordentlig adrenalinkick! Denna led passar den medelgoda cyklisten som har god kontroll över cykeln, har bra koll på bromsarna och vill utmana sig. Leden passar utmärkt till den avancerade cyklisten som söker utmaning och adrenalinkick och som gärna hoppar så fort leden tillåter.

(RÖD/BLÅ) Askeleden. Velodromkurvornas paradis! Här är det bra att ha koll på bromsarna och ha god kontroll över cykeln. Askeleden är fantastiskt rolig och flowig men det som gör att den sticker ut från våra andra Downhill-leder är antalet velodromkurvor. Här kan du slänga cykeln från sida till sida under dig medan du susar nedför och vi vågar lova att du är trött när du kommer ner. Håll utkik efter Aske och hans vänner! I botten av Askeleden startar stolsliften Väst 6:an som du kan ta med cykeln på och åka upp till toppen för ännu ett fartfyllt åk!

(GRÖN) Akka. Vår nya gröna led, som börjar vid Västtoppen och slingrar sig ner till Skills area. Till hösten kommer den gå hela vägen ner till Väst-6:ans dalstation. Här får du några av fjällets bästa vyer, mot Städjan, Burusjön och Nipfjället. Akka är en härlig flowtrail för hela familjen, med totalt 5 bildsköna rastplatser med sittbänkar, för dig som vill passa på att njuta av vyerna. Perfekt för nybörjaren och livsnjutaren! Känner du igen namnet? Akka är döpt efter den berömda gåsen i Nils Holgerssons underbara resa, som passerade över Städjan. Ca 2 km (5 km när hela öppnar).

Välkommen att besöka Idre Bike Park under nästa sommar! Det ska iallafall jag göra!

Kontakt:

Idre Fjäll
Gränjesvålen
Box 202
790 91 IDRE

Tel: 0253-410 00

// Peter

Be first to comment