Svenska cykeldestinationer-Kottaberget

Kottaberget Flowtrails

Vi börjar med Kottaberget flowtrails som ligger mellan Nora och Gyttorp. På toppen av berget blickar du ut över sjön Vikern där du kan se solen gå ned i horisonten. Du kan också se ett hygge med en alldeles lagom lutning. Kanske hör du mullret av en grävmaskin som håller på och gräver. Det är Fredrik som bygger Kottabergets flowtrails. För om några år hoppas vi att hygget ska ha omvandlats till härligt doserade kurvor och att grävmaskinsljudet ersatts av glada skratt från cyklister farandes nedför berget.

>Så här ser ledkartan ut över Kottaberget flowtrails.

Du hittar till Kottaberget genom att följa någon av ordinarie mtb-lederna blå 2 eller röd 6 med start från Pershyttan. Snabbaste vägen är att ta led blå 2. Flow-lederna är under uppbyggnad och ibland är grävmaskinen igång. Då hänger en kedja för leden och du kan inte cykla den del av leden där arbete sker. 

För att cykla till lederna kan du parkera vid Käppstabadet, vid Pershyttans infocenter eller vid Digerberget. Låt Kottaberget flowtrail bli en del av din planerade tur. Glöm inte att det finns 22 mil skyltade leder till att cykla.

Fakta Kottaberget:

  • Högsta åkhöjd ca 192möh
  • Lägsta åkhöjd ca 132möh
  • Fallhöjd ca 60m
  • Totallängd MTB spår ca 9500m
  • Längsta spår 1760m
  • Längsta åktid 05:17 i ca 20KM/h
Härligt flowiga leder på Kottaberget

Adress hit så du kan knappa in i telefonen för att hitta:

Kottaberget 713 72 Gyttorp Sweden

Telefon 0730799979

Email info@kottaberget.se

Välkommen att cykla i sommar!

//Peter

Be first to comment