Träningsrapport – November

Wow vilken månad! November. När jag tänker tillbaka på november genom åren så har det verkligen varit en månad när jag tränat så lite som möjligt. Då orienteringssäsongen alltid höll på till oktober så blev det naturligt att återhämta mig och samla motivation innan vinterträningen drog igång i december. Då jag bara tränat hårt sedan i somras så har jag inte känt något behov av uppehåll utan snarare tvärtom. Jag har hela tiden tränat för att vara så bra som möjligt när nästa säsong startar!

Då jag var med i en löputmaning så fokuserade jag på att springa så mycket som möjligt under november. Då det dessutom varit väldigt slaskigt i november fram tills slutet då det istället blev snöigt, så har jag inte haft speciellt mycket sug för mountainbike heller.

Totalt tränade jag i 45 timmar vilket är 10 timmar mer än både i september och oktober. Då jag hade två långa resor och två tävlingar den tredje veckan i månaden så försvann många träningstimmar där, men målet är ändå att hålla mig runt 45 timmar per månad nu under vintern. Denna månad sprang jag 74 %, cyklade 14 %, gymmade 7 % och paddlade 5 %.

En hel del av cyklingen var spinningpass, vilket är en träningsform jag kommer fortsätta med minst en gång i veckan under hela vintern. Jag ser det som bra träning och vill inte förlora dyrbar träningstid på sadeln. Dessutom har jag bara 5 minuters promenad till gymmet. Att jag inte paddlar tillräckligt mycket är såklart fortsatt ett problem, men jag ser en ljusning där!

Under december hoppas jag på att kunna åka lite skidor eller skridskor, springa mycket, köra en hel del backträning och se till att cykla mer än under november.

Be first to comment