Årsrapport: 2021

Det har blivit dags att summera 2021. Wow vilket spännande år! Året började som det förra slutade, med att jag lirade lite fotboll i ett motionslag ett par gånger i veckan. Eventuellt gick jag ut och joggade lite då och då, precis som under de senaste åren. Men, i augusti började jag träna målmedvetet helt plötsligt. Jag och min bror anmälde oss till AIM Challenge i Lindvallen och det var startskottet på någonting jag tror kommer att bli fantastiskt. Jag tränade och tävlade frenetiskt under sensommaren och hösten innan jag la in ytterligare en växel när det blev dags för vinterträningen.

Sammanlagt januari – juli tränade jag bara 48 timmar (obs, Strava stannar tiden automatiskt vid löpning, så fotbollsträningarna räknas bara som ungefär en halvtimme långa). Sedan började jag succesivt öka träningsbelastningen: augusti – 22h, september – 34h, oktober – 34h, november – 44h, december – 33h. Totalt under året: 214 timmar, 1968 kilometer, 247 aktiviteter.

Man vet ju aldrig hur det blir med sjukdom och skador, men än så länge har jag klarat mig fint. Förhoppningsvis kan jag träna närmare 40 timmar i januari, februari och mars också innan säsongen så småningom drar igång och det blir viktigare att hålla upp träningen mot slutet av veckan inför en tävling.

Några mål jag har under 2022, förutom att göra bra ifrån mig under tävlingar, är att först lösa under 40 på milen, och så småningom även under 38. Jag testade milen under sommaren och gjorde då 45:54 som bäst. Den 12 november, efter en tids hårdare träning var mitt senaste försök och då sprang jag på 40:55. Det kändes otroligt roligt att all träning verkligen hade gett resultat! Jag vill också kunna springa halvmaraton under 1:35:00 under året. Mer om mål när tävlingssäsongen närmar sig och jag bestämt mig för vilka tävlingar jag ska springa!

Be first to comment