Skoterhelg i Fjällnäs med Polaris

I helgen var jag och min kompis Kenneth Nylander uppe till fjälls och körde skoter mer exakt Polaris RMK 800 2015 körde jag och Kenta sin egna Polaris RMK 850 Khaos Turbo 2022. Min var sjuk, hans var helt galen. 190+ hk fördelat på lika många kilo.. den gick rätt bra!

Jag hyrde min via appen Hygglo där man hyr grejer från privatpersoner. så himla smidigt och billigt!

Vi sov första natten i Hudiksvall där de har en gård, det heter Långvik, sedan fortsatte på torsdagen upp till Fjällnäs bortanför Hamra/Tänndalen där hans tjejs föräldrar har en stuga uppe på fjället. Bokstavligen uppe på fjället. Det är bortan vägs ände (man åker skoter ca 10 min) dit, eller går..

Stannade på vägen upp vid 24mx i Västberga där jag köpte ny hjälm. Min förra var helt slut!
Fin lada!
.
Vi gjorde plankstek på kvällen. Här oxfilé.
Så vackert i långvik
Riktiga rednecks när vi körde “min” skoter på hans flak.

Smaskigt va!
Vid Sveg där det härjade skogsbränder för några år sen.
Kenta rätt nöjd, vi åt matrester till lunch på uppresan. Oxfilé som vi dippade i bea.
Stugan i Fjällnäs.
Rätt mysigt.
Lilla förrådet.
Första kvällen så var vi ute lite och brände.. och Kenta hoppade.. landade rakt bakåt.
Jag gör en härlig fastkörning..
Otroligt fint!
På kalfjället mellan Tännäs och Ramundberget. Strålande sol men mycket vind!
Galet med snö! ni ser ledkrysset, det är ca två meter djupt här.
Frukost.. sirapslimpa med färilakorv på.
Här under ligger Freddes skoter…
Hyfsad fastkörning…
Stugan.
På söndagen lastade vi och drog hemåt.. det hade blåst och snöat hela natten så var fin puderåkning på morgonen.. men bilen som ni ser var rätt insnöad.
Fina renar överallt fram till Sveg, de stackarna har svårt att äta pga hård skare i snön.

Så himla härlig helg, Tack Kenta för att du introducerat mig till skotervärlden!

//Marre

Be first to comment